skip to Main Content

Voorbereiding actie “Zeg het met een bloem” 2024

Op 1 oktober, de Internationale Dag van de Ouderen, organiseren wij opnieuw onze sensibiliseringsactie “Zeg het met een bloem”.
De vrijwilligers van Accolage, Bras Dessus Bras dessous, CitiSen en la Croix-Rouge de Belgique zullen samen meer dan 4500 bloemen uitdelen aan voorbijgangers in de straten en op de pleinen van Brussel.

De actie nodigt voorbijgangers uit om een bloem te geven aan een eenzame oudere. Een eenvoudig en symbolisch gebaar dat volstaat om de dag van sommige mensen op te fleuren en het groeiende isolement van ouderen te doorbreken. Een klein gebaar met een grote impact!

Met de sensibiliseringscampagne “Zeg het met een bloem” wil het platform Samen Toujours het publiek sensibiliseren voor de aanwezigheid van potentieel geïsoleerde ouderen en over de problematiek van de vergrijzing in de steden. Bovendien kan een gewone bloem worden gebruikt om een band te creëren tussen een persoon en een senior. Het is ook een manier om het dagelijkse werk van de vrijwilligers in de burenhulpnetwerken in de verschillende wijken te eren.

Back To Top